Alléén kwaliteit heeft toekomst!

Facebook Twitter Twitter Twitter

Projecten

meer

Neem contact met ons op

0165 - 56 37 08

Wilt u teruggebeld worden?
Vul hier dan uw telefoonnummer in.

 

Ventilatie

Sinds 2006 is een ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouw en grondige renovaties. Een terechte beslissing want een goed geïsoleerde woning zonder ventilatie zorgt voor heel wat problemen. Zo kunnen er vochtproblemen en schimmels ontstaan wat slecht is voor de gezondheid

Het belang van ventilatie in de woning
Om comfortabel en gezond te leven heeft een mens 20 kubieke meter verse lucht per uur nodig. Wanneer je woning onvoldoende verse lucht aanlevert zal je dus steeds opnieuw dezelfde, vuile lucht inademen. Bij oude woningen is dit vaak geen probleem omdat de lucht langs gaten en kieren vernieuwd wordt. Gaan we echter kijken naar nieuwbouwwoningen en grondige renovaties dan zullen we zien dat de luchtkwaliteit ondermaats is. Woningen zijn tegenwoordig beter geïsoleerd waardoor er niet voldoende frisse lucht door naden en kieren komt. Dit is goed voor het milieu en u verbruikt minder energie. Maar dit is niet goed voor de gezondheid van u en uw gezin.


Oplossing
Het open doen van een raam is voldoende voor een half uur frissere lucht in uw huis en dat is veel te kort. Balansventilatie zorgt wel voor een continuele ventilatie.
Het correct ventileren van een gebouw zal niet alleen een gunstige impact hebben op de gezondheidstoestand maar ook vochtproblemen en muffe geurtjes tegengaan.Wilt u meer informatie over onze producten? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.